Кадър Фейсбук Платете си в частни детски градини, докога държавата ще

...
Кадър Фейсбук Платете си в частни детски градини, докога държавата ще
Коментари Харесай

Анжела Димчева ГЕРБ СДС: Не може селяндури да се тълпят безнаказано в София и да пречат на кореняците. Докога държавата ще издържа отрочетата ви

Кадър Facebook

  " Платете си в частни детски градини, докога страната ще се грижи за отрочетата ви? ".

Това написа Анжела Димчева от ГЕРБ-СДС във връзка дефицита тук-там в детските градини.

" Трябва да се ограничи притока на провинциалисти към София. Колкото и детски градини да се вършат в никакъв случай няма да стигат, поради десетките хиляди атакуващи София. 

Г-жа Фандъкова не е отговорна за този развой. 

Питайте Жельо Желев за какво отстрани софийското жителство.

Това беше неточност.

Не може селяндури да се тълпят безнаказано тук и да пречат на кореняците софиянци да живеят умерено. "
 
Това написа Анжела Димчева във Фейсбук групата на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която има повече от 100 хиляди почитатели.

 



Анжела Димчева е публицист и книжовен критик. Тя беше в листите на ГЕРБ-СДС на последните парламентарни избори. Гневни родители снимаха думите ѝ във Фейсбук, преди тя да ги изтрие.

В телефонен диалог с кореспондент на България Он Ер Анжела Димчева изясни, че позицията ѝ е кардинална и държи на нея.

" Лично аз съм гледала двете си деца у дома, не виждам какъв е казусът. Аз съм кореняк софиянец, за какво би трябвало София да се пренапълва, а не си останат в дребните градове ", изясни Анжела Димчева.

След като разгласява позицията си в обществената мрежа, Анжела Димчева е получила над 200 обидни коментара и е решила да изтрие своя статус

А мненията не закъсняха: " Това е мисленето на тези хора. Ако страната не е длъжна да се грижи за децата, боязън ме е да си мисля защо би трябвало да се погрижи ".

" Учим го това дете да бъде толерантно и се появява някой и споделя " ти се махай от София ", това е неприемливо, изключително за кандидат-депутат ", казва Маргит Беньо. 

Маргит е майка на 3-годишната Ивайла - едно от 10-те хиляди деца, които не бяха признати в столичните детски ясли и градини след първото класиране. 

" Наистина не мога да допускам, че живеем в европейска столица, 21 век, че плащаме налози, а не сме пълноправни жители на тази столица ", сподели тя.

Гневни и недоволни родители след първото класиране за детските градини и ясли в София. Около 10 хиляди деца остават без места след първото класиране. Недоволните родители се събраха на митинг пред постройката на общината. 

Повече от половината деца, чиито родители са кандидатствали, не получиха места в детски градини. От общината показаха, че за 2021 година по отношение на 2020-та кандидатстващите са се нараснали с 4000.

За първи път признатите деца са по-малко от неприетите. Родители оповестиха, че и идната седмица се готвят митинги

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР